SISUSTA KIERRÄTYSMATERIAALEILLA - ZERO WASTE INTERIOR DESIGN

Tällä idealla voidaan tehdä mattoja, koreja, tyynyjä, raheja ja taidetekstiilejä kierrätysmateriaaleista yläkoululaisten kanssa.Harjoitellaan kierrätysmateriaalien hyödyntämistä, ideointia sekä materiaalien ja tekniikoiden yhteensovittamista. Tavoitteena on viihtyisän ympäristön suunnittelu ja toteutus kestävällä tavalla.  

Opiskelija suunnittelee sisustustuotteen kierrätysmateriaalista ja valitsee työhönsä sopivan tekniikan. Esimerkkituotteita voivat olla spiraaliommeltu tai virkattu matto tai kori, tilkkutyö, ryijymatto. Tekniikkana voi olla ompelu koneella tai käsin, virkkaus, ryijytekniikka - mahdollisesti värjäys tai kuviointi. Välineinä tarvittavat ompeluvälineet ja virkkuukoukut. 
Opettaja esittelee ideakuvia soveltuvista tekniikoista ja materiaaleista, taide- ja luontokuvia väri- ja pintasommitteluun. Käydään myös yhteisesti läpi tekstiilien koko elinkaarta, jotta oppilaan on mahdollista ymmärtää, miksi tekstiilien kierrättäminen on tärkeää (metataso).  

Materiaalit ja yhteistyökumppanit

Tavoitteena on, että koko työ on tehty kierrätysmateriaaleista ja kustannukset koostuvat vain esim. ompelulangasta ja kirpputorilta otettavasta materiaalista. Materiaaleina käytettyjä tekstiilejä, trikoovaatteita ja puuvillakankaisia tekstiilejä. Oppilaat kysyvät materiaaleja ensisijaisesti kodeistaan ja lisäksi opettaja käy tarvittaessa hakemassa materiaaleja kierrätyskeskuksissa. Mattopohjaa kysytään messuilta.  Yrityksistä (esim. Hese) voi kysellä promo- /teemaviikko t-paitoja. Spiraalimaton nyörinä testataan venymätöntä kangassuikaletta. 







                                                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

NAAMIO -KIERRÄTYSPROJEKTI YLÄKOULUUN

Työn ideana on luoda oma fantasiahahmo tai uusi hahmo johonkin olemassa olevaan fantasiamaailmaan. Hahmolle voi keksiä supervoiman tai v...